Nικόλας Ακτύπης

Και τώρα γελάει μ' εμάς ο Ουζουνίδης

Ο Παναθηναϊκός που φλέρταρε με τον διασυρμό στην Τούμπα πριν από μερικές μέρες, θα επιστρέψει σε αυτήν με πολύ σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό Κυπέλλου. Όπως φανταζόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Πριν λίγες μέρες ο ΠΑΟΚ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να φτάσει σε νίκη επικών και ιστορικών διαστάσεων επί του Παναθηναϊκού, σε ένα ματς που κατόπιν επιλογής του Μαρίνου Ουζουνίδη, οι πράσινοι κατέβηκαν με τα «δεύτερα».

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Με μοναδικούς βασικούς τους Ζέκα (κορυφαίος απόψε μαζί με τον Χουλτ που κάνει ίσως το καλύτερό του ματς στην Ελλάδα) και Κλωναρίδη, οι οποίοι ξεκίνησαν και σήμερα, το τριφύλλι συνάντησε ξανά τον δικέφαλο, που είχε στην 11άδα του έξι από εκείνους που έπαιξαν στην Τούμπα συν τους Μαλεζά και Κάμπος που μπήκαν στην πορεία.

Ο Ουζουνίδης κρίθηκε σκληρά βάσει του αποτελέσματος του ματς πρωταθλήματος. Με τους Θεσσαλονικείς να προσπαθούν ακόμη και μέχρι τις καθυστερήσεις να διευρύνουν την έκταση της νίκης τους και τους αναπληρωματικούς πράσινους να παίρνουν βαθμό πολύ κάτω της βάσης, ο διασυρμός ήταν επικίνδυνα κοντά.

Μιλώντας μετά το παιχνίδι ο Έλληνας τεχνικός υπεραμύνθηκε των επιλογών του, έχοντας σε εκείνο το 3-0 το ελάχιστο διχτάκι ασφαλείας που θα μπορούσε. Αν το κοντέρ έγραφε 4 ή και παραπάνω τεμάχια όπως θα μπορούσε με βάση την εικόνα του αγώνα, ίσως να άλλαζαν και οι ισορροπίες ενόψει των αγώνων Κυπέλλου.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο πιο φρέσκος Παναθηναϊκός, παίζοντας μπροστά στο κοινό του, δικαίωσε τον προπονητή του για τον τρόπο που σκέφτηκε και εκτέλεσε το σχέδιό του για την παρουσία της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Κάποια ινδιάνικη φυλή έχει μια παροιμία που λέει πως «εκείνος που κυνηγά δυο λαγούς, στο τέλος δεν πιάνει κανέναν». Κάτι σαν τη δική μας με τα καρπούζια και τις μασχάλες. Κάποιος άλλος λαός στην Ευρώπη υποστηρίζει ότι «αυτός που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα πάντα, στο τέλος δεν μπορεί να προφυλάξει αποτελεσματικά τίποτα».

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ουζουνίδης εκτός από τις παροιμίες, τα πηγαίνει καλά και στη διαχείριση του υλικού, έχοντας απόλυτη συναίσθηση των προτεραιοτήτων και της σημασίας του εκάστοτε στόχου. Κι έτσι θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα θέλοντας να υπερασπιστεί ένα και μόνο πράγμα. Το σημαντικό, αλλά όχι αδύνατο να ανατραπεί, καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων.

Πλέον η «καυτή πατάτα» αλλάζει στρατόπεδο και απειλεί να κάψει τα χέρια του Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος πήγε με την ίδια πάνω-κάτω ενδεκάδα που απείλησε με πανωλεθρία τους πράσινους, να κεφαλοποιήσει το προ ημερών 3-0, αλλά τους είδε να κάνουν τρεις τελικές έναντι 13 των αντιπάλων τους. Έτσι όπως τα σκέφτηκε, θα χρειαστεί να εμπιστευτεί περίπου τους ίδιους στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης, για να δούμε κι εμείς ποιος τελικά θα γελάσει τελευταίος στη μάχη των πάγκων και της διαφορετικής φιλοσοφίας τους στον τρόπο προσέγγισης κάθε μάχης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x